Lukkerhastighet - 1/640 sek
Blenderåpning - f/8
ISO - 400
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
De horisontale og vertikale linjene er med på å skape et blikkfang og kontraster i bildet ved å ramme inn "arbeidsoppgaven" til pappa. Bildet er ryddig, men asymmetrisk på grunn av at ulike elementer som pallene og traktoren som veier opp mot hverandre og skaper balanse. Låvetaket og de mørke skyggene på bakken er med på å skape dybde i bildet. Vinkelen på traktoren og spesielt linjene i skyggen er det som fører blikket inn i arbeidsoppgaven.
Redigering:
Dette bildet er redigert i Photoshop hvor jeg har cropet bort toppen av taket og noe av høyre siden for å rydde bort forstyrrende elementer. På denne måten har jeg fått fram det som skjer i bildet mye bedre - nemlig det ryddige oppsettet og arbeidet til pappa. Jeg har også endret lysstyrken til noe mørkere i tillegg til at kontrastene er gjort noe sterkere. Denne kombinasjonen er gjort for å framheve de sterke fargene på skyggene, taket og rødfargen på veggen som er med på å ramme inn midten.
Lukkerhastighet - 1/100 sek
Blendeåpning - f/5.6
ISO - 200
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Bildet bærer en komposisjon av sterke linjeføringer som er med på å skape dybde og å dra blikket inn mot pappa. Bildet er asymmetrisk fordi han er ført ut av sentrum, mot venstre i bildet. Pressenningen på høyre side skaper en motvekt til pappas plassering, og konstruksjonen i bildet balanseres. Linjeføringen er forsøkt komponert uten at det virker kunstig. Bildet er også preget av sterke kontraster i den lyse og mørke veden, de sterke fargene og vertikal linjeføring som brytes i midten av en opplevelse av horisontal linje. Dette er med på å skape en dynamikk i bildet. Lav dybdeskarphet er med på å gjøre forgrunnen uklar, for ikke å ta oppmerksomheten fra selve arbeidsoppgaven.
Redigering:
Bildet er redigert i Photoshop hvor jeg så vidt har endret lysstyrken til litt mørkere, samtidig som kontrastene er endret en smule sterkere. Det var for å dempe noe overeksponering i bildet.
Lukkerhastighet - 1/25 sek.
Blendeåpning - f/3.5
ISO - 500
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Bildet er symmetrisk fordi motivet, altså katten i vinduet er omkranset av en gammel bygningskonstruksjon. Lyset som kommer inn gjennom vinduet, er med på å skape sterke kontraster spesielt i forhold til katten og veggen i rommet. Lyset drar blikket inn mot katten og gir også lys til forgrunnen som igjen er med på å skape en dybdefølelse. Lyset reflekteres opp i buen, som gjør innrammingen av midtpunktet mer tydelig. Bildet er tatt i froskeperspektiv.
Redigering:
Bildet er cropet i Photoshop hvor jeg har klippet bort kantene så fokuset kommer mer på katten og rammen, og ikke alt rundt. I tillegg har jeg endret lysstyrken til noe lysere, og kontrasten litt sterkere. Men det er bare så vidt for å ikke ødelegge det allerede eksisterende lyset i motivet.
Lukkerhastighet - 1 sek.
Blendeåpning - f/40
ISO - 100
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
I dette bildet har jeg valgt å bruke lang eksponeringstid for å få fram bevegelsene i vannet. En stor del av forgrunnen viser slørete refleksjoner av skogen rundt, samtidig som de vertikale linjene i forgrunnen er med på å gi dybde i bildet, og fører blikket mot bekken. Blikkfanget på bekken forsterkes av den mørke fargen som er under, nederst i bekken. Kontrasten mellom det stillestående og det rennende vannet og det klare og uklare, bidrar til å skape en dynamisk men samtidig en rolig, "trollsk" stemning i bildet. Bildet er asymmetrisk hvor de ulike elementene som mosen i forgrunnen veier opp mot steinen på toppen og den grønne mosen og kvistene som er på hver sin side av bekken og skaper balanse.
Redigering:
På dette bildet har jeg bare endret kontrastene til noe sterkere i Photoshop for å få de fine fargene bedre fram. Jeg redigerte ikke for mye for å beholde de "slørete" bevegelsene i bildet.
Lukkerhastighet - 1/400 sek.
Blendeåpning - f/2.8
ISO - 400
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Den visne løvetannen er plassert diagonalt i det gylne snitt. Løvetann frøet skaper en balanse i det asymmetriske bildet, siden den horisontale vinkelen på frøet gjør at elementene (løvetannen og frøet) veier opp mot hverandre, siden selve frøet er plassert helt ut i kanten, i midten av bildet. De horisontale, vertikale og de diagonale linjene blandet med uklare og klare partier i motivet, skaper kontraster i tillegg til en dynamisk spenning i bildet. Bildet er også preget av kontraster i forhold til utvisket bakgrunn, og skarpt motiv.
Redigering:
Bildet er redigert i Photoshop hvor alt jeg har gjort er å kjøre autokontrast. Det er for å forsterke verdiene i fargene, men slik at det ikke blir for mye.
Lukkerhastighet - 1/200 sek.
Blendeåpning - f/4.5
ISO - 200
Lukkerhastighet - 1/60
Blendeåpning - f/10
ISO - 200
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
I det øverste bildet er edderkoppen omringet av blader i klare farger, som gjør at edderkoppen kan miste litt fokus. De diagonale linjene møtes mot kjernen av stilkene som er et blikkfang. Det fører til at edderkoppen blir presset ut av fokus, og dermed blir bildet noe asymmetrisk. Kjernen av de diagonale linjene er i det gylne snitt. Den lave dybdeskarpheten er med på å gi en dybdefølelse, fordi du får den uklare effekten fra bladet i det gylne snitt i forgrunnen. Edderkoppen er med på å gi motvekt mot ”kjernen” av bladene, så ikke tyngden skal falle mot venstre og dermed skaper ubalanse.
På det nederste bildet er bildet symmetrisk, hvor edderkoppen er rammet inn av det lyse partiet bak, og de diffuse linjeføringene som er under edderkoppen. De mørkere tonene i kantene gir en fargekontrast og er igjen med på å ramme inn de lysere partiene som får edderkoppen i fokus. Bildet er tatt i froskeperspektiv som en effekt for å få små detaljer til å se større ut.
Fargestrukturen på helheten er svært lik, og linjeføringene av fargene skaper dermed en helhetlig balanse. Asymmetrisk fordi det er mye ulike elementer i fokus som veier opp mot hverandre.
Redigering:
Begge bildene er redigert i Photoshop. Der har jeg økt kontrastene for å få fram de fine fargene bedre, samtidig som lysstyrken er endret til noe mørkere. Denne kombinasjonen var nødvendig for å få fram de ulike detaljene - som for eksempel edderkoppen og spindelvevet. Det var også for å gi mer spenning i bildet i forhold til de lyse og mørke fargene/skyggene.
Lukkerhastighet - 1/200 sek.
Blendeåpning - f/5
ISO - 400
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Bildet har en komposisjon av sollys som er et bærende element for å skape effekt i mørket. De vertikale linjeføringene fra sola skaper en dynamisk stemning, hvor sol-fargene endrer seg fra hvit til regnbuefarger jo lenger ned i bildet du kommer. Det mørkere partiet rundt strået er med på å framheve strået, samtidig som det skaper en fargekontrast mellom mørkt og lyst. Bildet er tatt i froskeperspektiv. Flekkene fra sollyset er refleksjoner.
Redigering:
Photoshop har vært hjelpemiddelet, hvor jeg har økt kontrastene litt for å få sollyset og strået i midten av bildet mer i fokus. Kontrastene ble også økt for å få regnbuefargene mer fram i forhold til det de var. Kontrastendringen ga bildet mer spenning.
Lukkerhastighet - 1 sek.
Blendeåpning - f/22
ISO - 400
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Den lange lukkertiden med bevegelse av kamera får de vertikale elementer og horisontale linjene til å skape bevegelse i bildet. Overeksponering som følger av lang lukkertid fører til spennende lyskontraster. Bildet er asymmetrisk fordi det er mye som skjer på en gang, samtidig som de mørkere partiene skaper balanse og avbrekning i bildet. Motivet er abstrakt og framheve naturens fargespill. Forholdet mellom elementene (trærne) gir en rytmegjentagelse som fangere en oppmerksomhet som fasinerer og engasjerer.
Redigering:
For å få fram verdien i dette bildet har jeg kjørt på med forsterking av kontraster i Photoshop. Det er for å markere de flotte fargene i tillegg til å markere hvor det er trær, og ikke. Siden eksponeringstiden var noe lang, ble bildet noe overeksponert. Dermed endret jeg også lysstyrken i bildet til noe mørkere for å forsterke kontrastene.
Lukkerhastighet - 1/60
Blendeåpning - f/6.3
ISO - 400
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Komposisjonen i dette bildet er preget av kontraster mellom det gamle steingjerdet og det nymoderne gjerdet over, steingjerdets struktur i forhold til de vannrette linjene til gjerdet og de vertikale linjene på trærne. Bildet er symmetrisk som viser enkelhet og har et klart midtpunkt i det nye gjerdet – der festene er. Det gule festet gir et klart blikkfang, for fargen står i kontrast til naturen rundt. Steingjerde i forgrunnen er med på å gi dybde i bildet.
Redigering:
Dette bildet er også redigert i Photoshop, hvor jeg har gjort kontrastene noe sterkere i tillegg til at jeg har brukt "color balance" for å gjøre stemningen i bildet litt mykere. I "color balance" har jeg benyttet meg å forsterke fargene gul, rød og grønn - bare så vidt - for å få fram stemningen.
Komposisjon:
Dette bildet er komponert i Photoshop ut i fra bildet over, og er derfor ikke lenger komponert gjennom bildeskjerm. Bildet er asymmetrisk hvor det grønne gresset oppe til høyre og venstre hjørne veier opp mot det grønne bladet til venstre mot midten nede, og skaper en balansert struktur i bildet. Fargekombinasjonen mellom gråstein og frisk grønnfarge får fram kontraster i bildet. I tillegg er det dødt, røslig lauv nede på høyre og venstre side som er med på å bryte den naturlige fargestrukturen i helheten + at det viser til kontraster mellom liv og død.
Redigering:
I tillegg til kontrastforsterking og mye croping i Photoshop er curves benyttet i stor grad for å få fram detaljene steinene, + de flotte, spreke fargene i gresset og på bladet.
Lukkerhastighet - 1/60
Blendeåpning - f/7.1
ISO - 400
Lukkerhastighet - 1/100 sek.
Blendeåpning - f/11
ISO - 400
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Komposisjonen i sammensetningen viser diagonaler ved at tyngdepunktene faller på hver sin side som igjen skaper en balansert og behagelig struktur i bildet. I tillegg er vinklene til kattens hode vendt mot hverandre. Begge bildene har sitt blikkfang i det gylne snitt, hvor du ser hodet på katten. Bakgrunnen på det øverste bildet er grønn og ren, mens bakgrunnen på det nederste er grønn med grus i bunnen. Det, i tillegg til at den grå pelsen utgjør mye av bildet, er med på å skape tyngde i bildet, og gjør at det passer best nederst. Begge bildene er også tatt i normalperspektiv. Sammensetningen gir et harmonisk, balansert perspektiv. Ettermiddagslyset er også med på å skape en harmonisk stemning i bildene.
Redigering:
Begge bildene er cropet for å få selve katten mer i fokus. Kontrastene er også økt til noe sterkere for å framheve de spreke fargene i bildene, og for å få fram mer detaljer i gresset og i pelsen til katten. Endringene er gjort i Photoshop.
Lukkerhastighet - 1/60 sek.
Blendeåpning - f/16
ISO - 400
Kamera: Canon EOS 450D
Komposisjon:
Bildet bærer en komposisjon av linjer som skaper en dybdefølelse inn i bildet. Linjestrukturene krysser hverandre og er med på å føre blikket mot et midtpunkt i bildet, nemlig det røde stolpehuset. Rødt gir et blikkfang som oppmerksomheten blir dratt mot og er en klar kontrast i bildet. Bildet er symmetrisk hvor bildets hovedelement, som sagt er innkranset. Skyggene fra trærne i forgrunnen og helt i bakgrunnen, og kattene er med på å skape balanse i komposisjonen.
Redigering:
Bildet er redigert i Photoshop, hvor alt jeg har gjort er å forsterke kontrastene slik at de fine fargene kommer bedre fram, og skyggeeffektene blir forsterket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar